Lambda Systeme | Elindult az Otthonfelújítási Támogatás – Ebben a 266 bankfiókban adhat le igénylést

Elindult az Otthonfelújítási Támogatás – Ebben a 266 bankfiókban adhat le igénylést

Néhány hetes csúszással július 1-jén elindult az Otthonfelújítási Támogatás. A késedelmi idő alatt megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol a kérelmek benyújthatók: a korábban megnyílt 128 MFB Pont Plusz helyett már 266 áll rendelkezésre a legfeljebb 6 millió forintos támogatás igénylésére – közölte a Bank360.hu.

A kérelem beadási helyeinek teljes listája ITT érhető el.

Az Otthonfelújítási Támogatást július 1-től a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) MFB Pont Plusz lakossági hálózatában lehet személyesen benyújtani. A program végleges felhívása június 17-én jelent meg, amely tartalmazza a támogatás elnyerésének tényleges feltételeit.
Összesen 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház felújítására fordítható a 108 milliárd forintos keretösszeg, így az érdeklődőknek érdemes sietniük, ha részesülni szeretnének a fejenként legfeljebb 6 millió forintos hozzájárulásból.

Azok, akik pályázni kívánnak a kamatmentes hitelre és a vissza nem térítendő támogatásra, a fenti listából tudják kiválasztani, hol adhatják le igényüket. Mivel az MFB tájékoztatása szerint ezek a pontok már most is működnek, célszerű előzetesen tisztázni a kiválasztott fiók ügyintézőivel a benyújtás feltételeit és menetét, hogy ne a kérelem benyújtásakor derüljön ki valamilyen probléma. A támogatás legfeljebb 7 millió forint lehet, amely tartalmazza az 1 milliós önrészt is, ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatásként, és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitelként vehető igénybe.

Mi történik a támogatás elnyerése után?

A támogatás megszerzése után a következő nagy kihívás, amivel meg kell küzdeniük az otthonukat felújítani vágyóknak, az a megfelelő kivitelezők megtalálása lesz. Már most is több átverésről, csalóról lehet hallani, így javasoljuk az alapos körültekintést a kivitelező kiválasztásakor!

Forrás: https://otthonfelujitasi-tamogatas.hu
Kép forrása: https://pixabay.com/hu