XPS hőszigetelés az energiahatékonyságért!

Környezetvédelem

A Ravatherm nem csak a hazai hőszigetelési piacon ér el egyre nagyobb sikereket, hanem aktív szerepet vállal az energiahatékonyság jelentőségének népszerűsítésében is. Ebben a törekvésben segít az EXIBA-val való (Európai Extrudált Polisztirolhab Hőszigetelések Szövetsége) közös együttműködés, mely a környezetkárosító hatások csökkentését, az egészséges lakókörnyezet biztosítását tűzte ki célul.

A világ egyre hatalmasabb és gyorsabb ütemű gazdasági fejlődése súlyos következményekkel jár a környezetünkre nézve. Ezt a kedvezőtlen folyamatot csak kemény munkával és összefogással állíthatjuk meg. A fenntartható fejlődés célja olyan megoldások bevezetése lenne, melyek egyesítik a gazdasági növekedést a környezetvédelemmel, valamint az épületek energiahatékonyságával.

A modernizáció érdekében használt fosszilis tüzelőanyagoknak köszönhetően nőtt a CO2-kibocsátás, mely a légkör komoly károsodását eredményezte. A természet gyakran a fejlődés áldozatául esik, ennek egyik leginkább tapasztalható bizonyítéka az éghajlatváltozás.

Napjainkban az épületek a legnagyobb energiafelhasználók, az Európában igénybe vett erőforrások csaknem 40%-át emésztik fel, így a fő cél a gazdasági fejlődés és az energiafelhasználási tendencia szétválasztása, az épületek energetikai korszerűsítése.    

Az XPS hőszigetelés a legjobb energiahatékonysági megoldás. A zártcellás polisztirolhab szigetelőanyag hosszú élettartama és használati periódusa során rengeteg energiát takaríthat meg és nagyban csökkentheti a CO2-kibocsátást is. Válasszon Ravatherm XPS hőszigetelést a fenntartható jövőért!

Forrás: www.ravatherm.com