Nemzetközi Zöld Építés Hete - 2018. szeptember 24-30.

Nemzetközi Zöld Építés Hete
Szeptember utolsó hete a környezettudatosság jegyében telik, ekkor kerül megrendezésre a Nemzetközi Zöld Építés Hete.
 
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) épületbejárásokkal, innovációk szemléltetésével és „okos tippekkel” fogadja az érdeklődőket.
 
Az épületeink környezeti teljesítményére érzékenyek számára egyértelmű lehet, hogy már nem elégséges a LED világítás vagy a kevesebb víz használata ahhoz, hogy ne károsítsuk a bolygónkat. Személyes döntésekre és közös, intelligens megoldásokra van szükség a környezettudatos élethez. Ebben nyújt segítséget a Nemzetközi Zöld Építés Hete programsorozata.
 
Programok:
 
Green Walk (Zöld séta) – 2018. szeptember 24-29.
 
A Zöld séta 17 új, innovatív zöldépület bejárását jelenti, melyek az esemény keretében most 6 napon keresztül látogathatók. Többségük az év többi részében el van zárva a nagyközönség kíváncsi tekintetei elől. A bejárásokat az építmények tervezői, fejlesztői vagy üzemeltetői vezetik. 
A programban többek között olyan létesítmények szerepelnek, mint a Kinnarps Iroda, Promenade Gardens, Advance Tower I., Vision Towers, Green House irodaház, Meséskert Óvoda (passzívház), vagy az Eiffel Palace. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A helyek gyorsan fogynak, így az érdeklődőknek nem árt mielőbb jelezni részvételi szándékukat!
 
 
Green Talk (Beszélgetés a zöldről) – 2018. szeptember 25., 9:00-10:30
 
A beszélgetés során a magyar fejlesztésű Platio napelemes térkövet ismerheti meg a közönség, emellett bemutatásra kerül egy pilot projekt, mely a Prologisnál valósult meg. Az előadást Csende Gergely, az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. marketinges kollégája, valamint Lippai Rita, a Prologis Inc. projekt menedzsere tartja.  
 
A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Jelentkezni a fodor.zsuzsa@hugbc.hu e-mail címen lehet. 
Helyszín: CEU, V. ker. Nádor u. 9., Hanák terem (201)
 
 
WELL zöldminősítési rendszer mini workshop – 2018. szeptember 27. 14:00-15:30
 
A Well értékelés az építmények legemberibb zöld épület-minősítési rendszere, melyet a Nemzetközi Zöld Építés Hetének keretében Kurucz Regina, a WELL AP okleveles építészmérnöke mutat be. A minősítés az építmények emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását 10 szempont alapján veszi górcső alá, ezek a levegőminőség, vízminőség, táplálkozás, mozgás, megvilágítás, akusztika, anyaghasználat, hőkomfort, lelki és szellemi környezet, közösség. Az értékelés célja olyan munkahelyek megteremtése, melyek a környezet védelme mellett a dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatást gyakorolnak.  
 
Részvételi díj: 1905,- Ft/fő
Jelentkezés: Tuza Bereniké: e-mail: tuza@bh.hu vagy telefon: +36-1-467-2130
Helyszín: Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft. tárgyalója
Cím: 1097 Bp. Vaskapu u. 10-14. C épület I. emelet 110.