Napelemes erőművet hozott létre a Terrán Bólyban

Terrán napelemes erőmű

Elkészült a Terrán napelemes erőműve!

A gyártástechnológiában is élen járó Terrán cégcsoport olyan napelemes erőművet hozott létre Baranya megyei termelőközpontjában, mely segítségével a teljes üzem villamosenergia-ellátása napenergiából kerül kinyerésre.

A vállalat már több alkalommal bizonyította, hogy hisz a megújuló energia fontosságában. Ezt a törekvését hirdeti a BME Elektronikus Eszközök Tanszékével közös projektjük is, melynek keretében belekezdtek a Futuron nevű napelemes tetőcserép fejlesztésébe. A napelempark létrehozása szintén azt bizonyítja, hogy a Terrán cégcsoportnak fontos az ökológiai lábnyom csökkentése. Törekvésükkel igazolják, hogy a nagy feldolgozói kapacitás ellenére is működhet a gyárak villamosenergia-igényének ilyenfajta rendszerrel való biztosítása. A zöld energia felhasználása mindenképpen követendő példa más gyártók számára is.

A 499 kWp inverter teljesítményű kiserőmű a bólyi üzem mellett, egy hektárnyi területen húzódik és 1600 db napelemtáblából tevődik össze. A beruházás közel 170 millió forintot vett igénybe és a munkálatok három hónap alatt zajlottak le. Az erőmű legjelentősebb műszaki paraméterei online felület segítségével kerülnek monitorozásra. A vállalat tervei szerint a Baranya megyei gyár a jövőben referencia-üzemként fog működni, melynek teljesítményadatai az iparág összes szereplője számára elérhetőek lesznek.

A Terránnak kiemelt fontosságú a fenntartható növekedés, ahogy a múltban, úgy az elkövetkezendőkben is innovatív megoldásokkal kívánnak hozzájárulni az építőipar környezetre gyakorolt hatásához.

Forrás: www.terranteto.hu